Handel med hest

Når du har fundet den rigtige hest er det vigtigt at få den undersøgt af en dyrlæge. På baggrund af en grundig klinisk undersøgelse kan det fastslås, om hesten kan leve op til de forventninger, du har til den.

I forbindelse med en handelsundersøgelse bliver der lavet en rapport. Denne rapport skal betragtes som en status for hestens sundhedsstilstand i undersøgelsesøjeblikket. Det er samtidig et dokument, som du kan bruge, når hesten skal forsikres.

Derudover er det en god ide at lave en røntgenologisk undersøgelse, hvor det er muligt at afsløre, om der er forandringer i knoglerne, som måske senere vil påvirke hestens præstationsevne.

Vær sikker inden du køber hest

Når du handler hest, gælder købeloven på lige fod, som når du handler en opvaskemaskine, d.v.s. at hvis det viser sig at hesten alligevel er købt med en skjult fejl har du ret til at levere hesten tilbage til sælger og få dækket dit tab.

I praksis må man jo nok sande, at det er svært at få erstattet en hest af sælger når hesten én gang er betalt og der måske er gået et års tid.

Derfor er den bedste løsning naturligvis at sikre sig at den hest du køber er i orden inden du køber den.

Vi anbefaler at hesten undersøges på vores klinik hvor vi har al det nødvendige udstyr. Hvis der er brug for yderligere undersøgelser kan de blive foretaget samme dag.

Sidebar