Ormestrategi

Det er vigtigt at have en strategi for bekæmpelse af orm i alle hestehold. Gennem de sidste år er der blevet større og større problemer med resistens overfor almindelige ormemidler. Det betyder, at det bliver sværere og sværere at bekæmpe hestens parasitter. Derfor skal alle heste undersøges for orm inden de behandles. Kun heste som har mere end 200 epg (æg pr. gram) skal behandles. Vi anbefaler dog, at der gives ormekur til alle heste i efteråret på grund af stigene prævalens af hestens store blodorm.

Når din hest skal undersøges og eventuelt behandles for orm af os, er du sikret, at du får den korrekte vejledning. Alle ormekure vil blive udleveret med navn på hest og ejer, således at loven overholdes af både hesteejer og dyrlæge.

Vores specialist i intern medicin, fagdyrlæge Charlotte Almlund, vurderer løbende, hvilken strategi er mest optimal for ormebekæmpelse.

Undersøgelse for orme

Alle heste bør undersøges to gange om året. Ved denne undersøgelse tjekkes, hvor mange æg er i gødningen. Alle heste tjekkes ligeledes for blodorm.

Undersøgelse for bændelorm foretages bedst på baggrund af en blodprøve. Blodprøven er mere sikker end gødningsprøven, idet heste ikke hele tiden udskiller æg. Bændelorm findes derfor ikke altid i gødningen, selvom hesten har problemer med dem. Blodprøven afslører derimod meget sikkert, om hesten kræver behandling for bændelorm.

Pris for ormeprøve: 119,00 kr ex moms

Undersøgelse af gødningsprøver er en tillidssag. Vi har udelukkende uddannet personale til at foretage disse undersøgelser. Vores priser for disse undersøgelser er på niveau med andre dyreklinikker, som er medlem af Den Danske Dyrlægeforening (DDD)

Sidebar