Ormestrategi

Det er vigtigt at have en strategi for bekæmpelse af orm i alle hestehold. Gennem de sidste år er der blevet større og større problemer med resistens overfor almindelige ormemidler. Det betyer at det bliver sværre og sværre at bekæmpe hestens parasitter. Derfor skal alle heste undersøges for orm inden de behandles. Kun heste som har mere end 200 epg ( æg pr gram ) skal behandles. vi anbefaler dog at der gives ormekur til alle heste i efteråret på grund af stigene prævalens af hestens store blodorm.

Når din hest skal undesøges og eventuelt behandles for orm af os er du sikret at du får den korrekte vejledning. Alle ormekure vil blive udleveret med navn på hest og ejer således at loven overholdes af både hesteejer og dyrlæge.

Vores specialist i intern medicin fagdyrlæge Charlotte Almlund vurderer løbende hvilken strategi som er mest optimal for ormbekæmpelse.

Alle heste bør undersøges 2 gange om året. Ved denne undersøgelse tjekkes hvor mange æg som er i gødningen. Alle heste tjekkes ligeledes for blodorm.

Undersøgelse for bændelorm foretages bedst på baggrund af en blodprøve. Blodprøven er mere sikker end gødningsprøven idet heste ikke hele tiden udskiller æg. Bændelorm findes derfor ikke altid i gødningen selv om hesten har problemer med dem. Blodprøven afslører derimod meget sikkert om hesten kræver behandling for bændelorm.

Pris for ormeprøve: 119,00 kr ex moms

Undersøgelse af gødningsprøver er en tillidssag. Vi har udelukket uddannet personale til at foretage disse undersøgelser. Vores priser for disse undersøgelser er på niveau med andre dyreklinikker som er medlem af Den Danske Dyrlægeforening (DDD)

Sidebar